• Посилання скопійовано

Визначено порядок обміну інформацією між ДФС та Мінсоцполітики

Запити надаватимуться через державне пiдприємство «Інформацiйно-обчислювальний центр Мiнiстерства соцiальної полiтики України» виключно в електроннiй формi

Визначено порядок обміну інформацією між ДФС та Мінсоцполітики

Мінфін та Мінсоцполітики спільним наказом від 08.05.2015 р. №492/497 затвердили Порядок надання Державною фіскальною службою України інформації з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків про наявність доходів та джерела їх отримання фізичними особами, які надають соціальні послуги.

Згідно з Порядком, Мiнсоцполiтики надає запити до ДФС через державне пiдприємство «Інформацiйно-обчислювальний центр Мiнiстерства соцiальної полiтики України» виключно в електроннiй формi з використанням засобiв технiчного та криптографiчного захисту iнформацiї вiдповiдно до вимог законодавства з питань захисту iнформацiї.

Мiнсоцполiтики щокварталу формує запит та подає його до ДФС через ІОЦ Мiнсоцполiтики. Запит може мiстити iнформацiю щодо однiєї або декiлькох фiзичних осiб.

Запит обов’язково має мiстити такi вiдомостi:

  • код з Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (далi — ЄДРПОУ) структурного пiдроздiлу з питань соцiального захисту населення районної, районної у мiстi Києвi державних адмiнiстрацiй, виконавчого органу мiської, районної у мiстi ради (далi — орган соцiального захисту населення), який iнiцiював запит;
  • найменування органу соцiального захисту населення;
  • реєстрацiйний номер та дату (число, мiсяць, рiк) запиту;
  • реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв або серiю та номер паспорта (для особи, яка має вiдмiтку у паспортi про право здiйснювати будь-якi платежi за серiєю та номером паспорта);
  • прiзвище, iм’я, по батьковi (за наявності) фiзичної особи;
  • мiсце реєстрацiї (проживання) фiзичної особи (область, район областi, населений пункт, тип вулицi, назва вулицi, номер будинку, корпусу (за наявності) i квартири (за наявності));
  • перiод, за який запитується iнформацiя.

ДФС надає вiдповiдь на запит Мiнсоцполiтики через ІОЦ Мiнсоцполiтики в електроннiй формi протягом 5 робочих днiв з дня отримання такого запиту.

При обмiнi iнформацiєю згiдно з цим Порядком суб’єкти iнформацiйного обмiну впроваджують органiзацiйно-технiчнi заходи, якi забезпечують захист iнформацiї з обмеженим доступом, що передається.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»