• Посилання скопійовано

Держпідприємства зобов'язані відраховувати до бюджету не менше 30% прибутку

1 січня 2016 року набув чинності Закон від 24.12.2015 р. №910-VIII "Про внесення зміни до Закону України "Про управління об'єктами державної власності"

Держпідприємства зобов'язані відраховувати до бюджету не менше 30% прибутку

31 грудня підписано та опубліковано Закон України від 24.12.2015 р. №910-VII "Про внесення зміни до Закону України "Про управління об'єктами державної власності" .

Згідно зі змінами, державні унітарні підприємства (крім державного підприємства обслуговування повітряного руху України “Украерорух”, державного підприємства із забезпечення функціонування дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв міжнародних міжурядових організацій в Україні Державного управління справами, а також державних підприємств “Міжнародний дитячий центр “Артек” і “Український дитячий центр “Молода гвардія”) та їх об’єднання зобов’язані спрямувати частину чистого прибутку (доходу) до Державного бюджету України у розмірі не менше 30% у порядку, визначеному Кабміном.

Як зазначалося раніше, це дозволить в 2016 році залучити додаткові надходження на загальну суму близько 5,2 млрд грн, що забезпечить надалі підвищення ефективності та якості управління держмайном.

Закон чинний з 1 січня 2016 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»