• Посилання скопійовано

Мін'юст про термін для внесення змін у зв'язку з перейменуванням вулиць

Госпсуб'єкти можуть вносити зміни щодо назви вулиці у загальному порядку; при внесенні змін до своїх установчих документів, пов'язаних зі зміною складу своїх учасників (засновників, власників), структури управління тощо

Мін'юст про термін для внесення змін у зв'язку з перейменуванням вулиць

Мін'юст у листі від 21.06.2016 р. №21413/677-0-2-16/8 зазначив, що зміна назв (перейменування) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об'єктів топоніміки населених пунктів, проведена відповідно до Закону №317, підлягає відображенню в Єдиному державному реєстрі.

Водночас цим Законом не визначено певного терміну для внесення змін щодо місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв'язку зі зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об'єктів топоніміки населених пунктів.

 

Враховуючи зазначене вище, суб'єкти господарювання можуть вносити зміни щодо назви вулиці у загальному порядку при внесенні змін до своїх установчих документів, пов'язаних зі зміною складу своїх учасників (засновників, власників), структури управління тощо.

 

Водночас, у Мін'юсті наголошують, що внесення змін до установчого документа юридичної особи оформляється шляхом викладення його в новій редакції.

Своєю чергою, Закон України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" не містить імперативних вимог щодо внесення змін до Держареєстру речових прав на нерухоме майно у зв'язку з перейменуванням адрес реєстрації нерухомого майна. Зазначення у правовстановлювальних документах адрес об'єктів нерухомого майна, що існували до перейменування скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об'єктів топоніміки населених пунктів, не впливає на зміст права власності та чинність цих документів.

 

Також читайте такі новини на тему:

Перейменували місто або вулицю - подайте повідомлення за ф. № 20-ОПП

Особливості оформлення ЕЦП у разі перейменування вулиць;

-Переоформлення документів дозвільного характеру при перейменуванні вулиць - роз'яснює Держпраці;

-Перейменування вулиць: чи проводити платнику ПДВ перереєстрацію?

Перейменування вулиці не зобов'язує відразу міняти реєстрацію - Мін'юст;

Перейменування вулиць: дії громадян.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»