• Посилання скопійовано

Визначено алгоритм розрахунку граничної оптово-відпускної ціни на ліки

Міністерство охорони здоров'я затвердило Порядок розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби на основі референтних цін

Визначено алгоритм розрахунку граничної оптово-відпускної ціни на ліки

Порядок розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби на основі референтних цін затверджений наказом МОЗ від 29.12.2016 р. №1423.

Цей Порядок визначає механізм розрахунку граничних оптово-відпускних цін на основі референтних цін, визначених з урахуванням даних про ціни на лікарські засоби, зареєстровані в Республіці Польща, Словацькій Республіці, Чеській Республіці, Латвійській Республіці та Угорщині.

Дія цього Порядку поширюється на лікарські засоби, визначені абзацом другим п. 3 постанови КМУ від 09.11.2016 р. № 862 (далі — Перелік МНН). 

Референтні ціни на лікарські засоби визначаються:

- на основі даних про зареєстровані ціни одиниці лікарської форми кожної сили дії кожного лікарського засобу з Переліку МНН, отриманих з офіційних джерел уповноважених державних органів референтних країн;

- у національній валюті України. Перерахування референтних цін на лікарські засоби з іноземних валют референтних країн у національну валюту здійснюється за офіційним курсом, встановленим Нацбанком на дату визначення цін.

Гранична оптово-відпускна ціна одиниці лікарської форми кожної сили дії лікарського засобу з Переліку МНН розраховується як найменша референтна ціна одиниці лікарської форми кожної сили дії значень вибірки відповідних цін у референтних країнах за таким алгоритмом:

ГрОВЦ = MIN (РЦ1 … РЦN),

де ГрОВЦ - гранична оптово-відпускна ціна;

РЦ1 …РЦN - референтні ціни у референтних країнах.

Крім того, МОЗ вестиме реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби у електронному вигляді, який оприлюднюватиметься на його офіційному веб-сайті.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

****

Нагадаємо, що Кабмін дозволив аптекам до 1 лютого 2017 року продати залишки непатентованих ліків. Докладніше тут>>

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»