• Посилання скопійовано

Уряд переніс дату початку держрегулювання цін на лікарські засоби

Камін ухвалив рішення внести зміни до постанови № 862 та відтермінувати початок її реалізації до 1 квітня 2017 року

Уряд переніс дату початку держрегулювання цін на лікарські засоби

Про це йдеться на офіційному сайті Уряду.

"Напередодні запровадження референтних цін на ліки частина представників фармацевтичної індустрії висловили занепокоєння, що для належного виконання зазначеного регулювання їм потрібний триваліший перехідний період для реалізації залишку лікарських засобів, на які поширюється регулювання цін", - зазначено у повідомленні КМУ.

Уряд розуміє важливість забезпечення безперервності лікування хронічних хвороб та стабільності на ринку ліків. З цією метою Кабінет Міністрів України ухвалив рішення внести зміни до постанови КМУ від 09.11.2016 р. № 862  та відтермінувати початок її реалізації до 1 квітня 2017 року.

Таким чином, реферування цін ввійде в дію одночасно з програмою відшкодування вартості лікарських засобів, передбаченою Постановою КМУ від 09.11.2016 р. № 863 «Про запровадження відшкодування вартості лікарських засобів». Одночасне запровадження згаданих програм, на думку Уряду, підсилить позитивну дію кожної з них.

Відповідно до протокольного доручення Кабінету Міністрів України від 01.02.2017, Міністерство охорони здоров’я та Міністерство економічного розвитку та торгівлі переглянуть Порядок розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби на основі референтних цін з метою приведення таких цін до економічно обґрунтованих та подадуть пропозиції Кабінету Міністрів України.

Усі новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»