• Посилання скопійовано

Ухвалено концепцію держполітики у сфері захисту прав споживачів до 2020 року

Сьогодні, 29 березня, на засіданні Кабміну було ухвалено Концепцію державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року, розроблену Мінекономрозвитку

Ухвалено концепцію держполітики у сфері захисту прав споживачів до 2020 року

Концепція має на меті вдосконалити механізми захисту споживачів в Україні, визначивши основні завдання державної політики у сфері захисту прав споживачів із урахуванням найкращих практик країн ЄС, - розповідають у Мінекономрозвитку.

Реалізація цієї Концепції покликана зменшити кількість порушень прав споживачів, усунути з ринку недобросовісних підприємців і нечесні підприємницькі практики, а також підвищити довіру до державної системи захисту прав споживачів. Ще один крок - ширше проінформувати громадян щодо їх споживчих прав та механізмів їх захисту, адже Концепція відводить значну роль громадським об’єднанням споживачів. Крім цього, одним із  головних напрямків Концепції є адаптація національного законодавства до законодавства Європейського Союзу відповідно до зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію.

“Чесність перед споживачами - обов’язок кожного підприємця. Держава має допомогти добросовісному бізнесу у роботі та мінімізувати кількість нечесних торговельних практик щодо споживачів. Тому прийнята Концепція допоможе посилити прозорість роботи підприємців згідно з найбільш успішними європейськими практиками”, - прокоментував рішення Перший віце-прем’єр міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»