• Посилання скопійовано

Спосіб підтвердження відсутності заборгованості зі сплати податків варто визначати в тендерній документації

Мінекономрозвитку рекомендує замовникам визначати в тендерній документації спосіб документального підтвердження відсутності заборгованості зі сплати податків і зборів — у паперовому чи електронному вигляді

Спосіб підтвердження відсутності заборгованості зі сплати податків варто визначати в тендерній документації

Мінекономрозвитку у листі від 04.05.2017 р. №3304-06/14682-06 звертає увагу, що замовник може прийняти рішення про відмову учаснику в участі у процедурі закупівлі та може відхилити тендерну пропозицію учасника, якщо учасник має заборгованість зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів).

Довідка про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів, видається у паперовому або електронному вигляді.

Зокрема, за допомогою сервісу "Електронний кабінет платника" надано можливість платникам з використанням ЕЦП будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів надіслати заяву та отримати довідку в електронному вигляді, яка підписана ЕЦП посадових осіб відповідного контролюючого органу.

Суб’єкти сфери публічних закупівель, а також будь-які зацікавлені органи/суб’єкти у загальнодоступній (відкритій) частині "Електронного кабінету платника", вхід до якої здійснюється без ідентифікації користувача, після застосування фільтрів для пошуку «Індивідуальний податковий номер», «Номер довідки», «Дата довідки» мають можливість переглянути видані платникам довідки та/або завантажити довідку у вигляді EML файла з ЕЦП посадових осіб відповідного контролюючою органу.

Враховуючи викладене, Мінекономрозвитку рекомендує замовникам визначати в тендерній документації спосіб документального підтвердження відсутності підстави щодо заборгованості зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»