• Посилання скопійовано

Кіберполіція повідомлятиме про кіберзагрози через голосові виклики, SMS та e-mail

За допомогою системи Emergency Notification System забезпечуватиметься оперативне інформування визначених груп осіб в умовах кіберзагроз через голосові виклики, SMS та e-mail

Кіберполіція повідомлятиме про кіберзагрози через голосові виклики, SMS та e-mail

26 вересня 2017 року було підписано Меморандуму про співпрацю з мобільним оператором «Lifecell», який передав Департаменту кіберполіції систему власної розробки для екстреного інформування в умовах надзвичайних ситуацій Emergency Notification System (ENS).

Ця система стане інструментом для забезпечення оперативного інформування визначених груп осіб в умовах кіберзагроз через голосові виклики, SMS та e-mail.

За словами керівника української кіберполіції, відомство продовжує посилювати співпрацю з приватним сектором у сфері забезпечення кібербезпеки. Відтепер за допомогою отриманого програмно-апаратного комплексу підрозділ матиме можливість оперативно інформувати про кіберзагрозу завчасно визначені групи отримувачів, в тому числі – і об’єкти критичної інфраструктури.

«Екстрені повідомлення надсилатимуться у випадку настання надзвичайної ситуації. Крім того, ми надаватимемо включеним до списку структурам рекомендації щодо мінімізації наслідків таких загроз», – зазначив Сергій Демедюк.

Він також додав, що система екстреного оповіщення вже була успішно протестована. За її допомогою вдалося запобігти розповсюдженню шкідливого програмного забезпечення якраз у державному секторі.

«Система показала себе лише з позитивної сторони, так як ті співробітники, які отримали повідомлення про кіберзагрозу, змогли протягом 5 хвилин розповсюдити у себе у корпоративній мережі цю інформацію, чим розповсюдження цього ШПЗ було зупинено», – повідомив керівник Департаменту кіберполіції.

«Система екстреного сповіщення ENS в умовах антикризового управління дозволить своєчасно попереджувати про загрози, тим самим мінімізуватиме можливі негативні наслідки. Саме тому ми прийняли рішення, в рамках корпоративної соціальної відповідальності lifecell, надати систему ENS для використання кіберполіції», – зазначив головний виконавчий директор lifecell.

За словами Сергія Демедюка, така система буде у нагоді не лише спеціалізованим суб’єктам надання інформації. Планується розповсюджувати її усім бажаючим, хто пройде процес верифікації. Для цього структури повинні повідомити відповідну інформацію – для внесення їх до списку оповіщення.

Джерело: Департамент кіберполіції Національної поліції України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»