• Посилання скопійовано

Виготовлення сільгосптоварів з давальницької сировини - чи є право на дотацію?

Податківці роз'яснили щодо можливості отримання бюджетної дотації за операціями з реалізації цукру, виробленого із власної сировини самостійно або на давальницьких умовах

Виготовлення сільгосптоварів з давальницької сировини - чи є право на дотацію?

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 27.11.2017 р. №2723/6/99-99-15-03-02-15/ІПК зазначає, що обсяги операцій з постачання сільськогосподарським товаровиробником сільськогосподарської продукції, виробленої із власної сировини самостійно або на давальницьких умовах, враховуються у розрахунку питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів та підлягають відображенню у графі 3 таблиці 2 додатку 9 до податкової декларації з ПДВ та у графі 4 розділу 6 Заяви.

Водночас, враховуючи те, що виробництво цукру, у тому числі на давальницьких умовах, не відноситься до видів діяльності, здійснення яких дає право сільськогосподарському виробнику на отримання бюджетної дотації відповідно до п. 16-1.3 Закону №1877, то операції з постачання такої продукції не приймають участь в обрахунку суми бюджетної дотації.

Отже, у другій частині порядкового номера податкових накладних на операції з постачання цукру, виробленого із власної сировини самостійно або на давальницьких умовах, код "2" не зазначається. Відповідні обсяги операцій не враховуються у сумах податкових зобов’язань та податкового кредиту, які зазначаються у таблиці 1 додатку 9 до податкової декларації з ПДВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»