• Посилання скопійовано

Мінінфраструктури знизило ставки портових зборів

Мінінфраструктури наказом затвердило коефіцієнт 0,8 до ставок портових зборів, встановлених Порядком справляння та розмірами ставок портових зборів

Мінінфраструктури знизило ставки портових зборів

Мінінфраструктури наказом від 27.12.2017 р. №474 затвердило коефіцієнт 0,8 до ставок портових зборів, встановлених Порядком справляння та розмірами ставок портових зборів.

Згідно з наказом, коефіцієнт 0,8 не застосовується при справлянні портових зборів із суден і плавучих споруд у таких випадках:

  • під час суднозаходу у морські порти України для виконання операцій навантаження та (або) розвантаження вантажів, які прямують транзитом між кінцевими пунктами відправлення та призначення, розташованими поза межами території України;
  • для пасажирських суден групи Б, визначених у додатку 1 до Порядку;
  • під час суднозаходу у морські порти України, розташовані в усті та на р. Дунай;
  • для нафтоналивних суден у закордонному плаванні, які здійснюють перевезення (транспортування) транзитних нафтопродуктів за варіантом "море - берег - море" (завезення/вивезення вантажів виключно водним транспортом, вивантаження/навантаження з використанням причалів, розташованих у межах морських портів Чорноморськ, Миколаїв, Одеса, Южний), та для нафтоналивних суден у закордонному плаванні, які здійснюють перевезення (транспортування) транзитної нафти з використанням морського нафтового термінала "Південний", розташованого у межах морського порту Южний.

Коефіцієнт 0,8 застосовується до ставок усіх видів портових зборів, крім маякового.

Документ також передбачає зниження ставок маякового збору. Зазначено, що для суден груп А і Б маяковий збір нараховується під час кожного заходження судна у морський порт або за кожне проходження його транзитом, крім проходження Керч-Єнікальського каналу транзитом, за такими ставками:

  • 0,045 долара США за 1 куб. м об'єму судна - із суден у закордонному плаванні;
  • 0,0045 долара США за 1 куб. м об'єму судна - із суден у каботажному плаванні.

Нагадаємо, що раніше ставки маякового збору становили 0,046 та 0,0046 долара США.

Для нафтоналивних суден у закордонному плаванні, які здійснюють перевезення (транспортування) транзитних нафтопродуктів за варіантом "море - берег - море" (завезення/вивезення вантажів виключно водним транспортом, вивантаження/навантаження з використанням причалів, розташованих у межах морських портів Чорноморськ, Миколаїв, Одеса, Южний), маяковий збір у морських портах Чорноморськ, Миколаїв, Одеса, Южний справляється, як і раніше, за ставкою 0,0081 долара США за 1 куб. м об'єму судна.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування та застосовується з 1 січня 2018 року.

***

Читайте також: Уряд ухвалив розпорядження про ставки портових зборів

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»