• Посилання скопійовано

Уряд схвалив програми підтримки аграріїв на 2018 рік

7 лютого Кабінет Міністрів схвалив програми підтримки аграрного сектору за ключовими напрямами у рамках Держбюджету на 2018 рік

Уряд схвалив програми підтримки аграріїв на 2018 рік

7 лютого Кабмін схвалив програми підтримки аграрного сектору за ключовими напрямами у рамках Держбюджету на 2018 рік. Загальна сума підтримки складе 6,3 млрд грн проти 5,5 млрд грн у минулому році, - повідомляє "Урядовий портал".

Основні зусилля сконцентровано на галузях, які зможуть забезпечити довготривалий економічний ефект.

Зокрема, передбачено:

  • компенсацію 25% вартості придбання нової сільгосптехніки та обладнання українського виробництва;
  • компенсацію частини тіла кредиту, залученого на будівництво тваринницьких комплексів, що формує ефективну ставку на рівні 3%, відшкодування вартості введених в експлуатацію тваринницьких комплексів, збудованих за власний кошт інвестора, а також здешевлення до 3% позик для проектів, що реалізуються у сфері аквакультури, вівчарства, козівництва тощо;
  • здешевлення утримання ВРХ молочного напрямку на агропідприємствах із розрахунку 1 500 грн/голову/рік;
  • здешевлення утримання молодняку (до 1 року), що утримується в господарствах громадян із розрахунку 2,5 тис. грн/голову/рік;
  • здешевлення на 80% вартості посадкового матеріалу у садівництві та ягідництві;
  • малим та середнім фермерським господарствам передбачено відшкодування 100% вартості закупленого українського насіння, 90% вартості дорадчих послуг. Також ця категорія сільгосптоваровиробників отримає доступ до дешевого кредитного ресурсу, а також користується додатковою преференцію при купівлі української сільгосптехніки – їм компенсується 40% її вартості;
  • у рамках підтримки та розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів держава співфінансуватиме проекти, які реалізуються СОК в тваринництві, садівництві, будівництві овоче- та фруктосховищ, беручи на себе 70% витрат на придбання нового обладнання для них.

"Наше завдання – зупинити негативні тенденції в стагнуючих зараз галузях і закласти дієвий фундамент для зростання всього АПК. Ресурс, що направляється на підтримку тваринництва, зокрема, матиме ефект і за межами цієї галузі, оскільки відновлення господарств та нарощування поголів’я дозволить утримувати ціни на внутрішньому ринку та створити нові робочі місця на селі", - відзначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

Він підкреслив, що у результаті реалізації програм держпідтримки, Уряд прагне затвердити статус фермера як основного гравця в українському АПК та наростити частку, що зараз генерується фермерськими господарствами в сільськогосподарському ВВП з поточних 6% щонайменше до 10%.

***

Читайте також: Володимир Гройсман: 2018 рік стане роком якісного прориву в агросекторі 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»