• Посилання скопійовано

З 1 березня стартує безкоштовний онлайн-курс для бізнесу

З 1 березня 2018 р. в Україні стартуватиме безкоштовний навчальний онлайн-курс з експорту до Європейського Союзу

З 1 березня стартує безкоштовний онлайн-курс для бізнесу

З 1 березня 2018 р. в Україні стартує безкоштовний навчальний онлайн-курс з експорту до Європейського Союзу. Представлення ресурсу відбулося 15 лютого 2018 року за участю Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, представників Мінагрополітики, проекту ЄС "Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС" Association4U, розробників курсу та бізнес-асоціацій, - повідомляє "Урядовий портал".

Безкоштовний онлайн-курс "Smart exporter: електронні ресурси, регулювання та вимоги для експорту до ЄС" розроблений студією онлайн-освіти EdEra за підтримки проекту ЄС "Association4U" та Western NIS Enterprise Fund. Тренером і консультантом з питань експорту на європейські та міжнародні ринки цього курсу виступає Олег Мірошниченко.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час представлення зазначив, що Україна зараз здійснює адаптацію свого законодавства до законодавства Європейського Союзу. Уже, зокрема, прийняті два основоположних для галузі закони: "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин" та "Про безпечність та гігієну кормів".

"На законодавчому рівні ми маємо досить суттєвий прогрес. Але базове законодавство – це лише частина, бо великий обсяг роботи проводиться на рівні підзаконних актів", - зауважив Володимир Лапа.

Зокрема, на виконання закону "Про контроль…" уже розроблено 28 підзаконних актів, які зараз проходять процедуру узгодження у ЦОВВ. Разом з цим на виконання закону "Про корми…" потрібно буде розробити 21 підзаконний акт.

"Загалом у поточному році на виконання стратегії інтеграції України до ЄС, у рамках адаптації законодавства нам потрібно напрацювати та прийняти орієнтовно 120-130 актів", - заявив Голова Держпродспоживслужби.

Не менш важлива складова – це розуміння цього законодавства на рівні державних органів і бізнесу.

Уже запланована низка відповідних заходів. Так, Держпродспоживслужба у другій половині березня проведе низку регіональних семінарів щодо реалізації норм закону про контроль із залученням представників Держпродспоживслужби та бізнесу. Також разом з Українською зерновою асоціацією буде організована низка тренінгів із запровадження системи HACCP підприємствами, які займаються заготівлею та зберіганням зерна.

У цьому контексті, зауважив Володимир Лапа, функціонування таких електронних безкоштовних платформ є дуже важливою і Держпродспоживслужба готова підтримувати такі проекти.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»