• Посилання скопійовано

З 25 квітня місцева влада зможе обмежувати продаж алкоголю

Президент підписав закон щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових. Він вже опублікований та набере чинності з 25 квітня 2018 року

З 25 квітня місцева влада зможе обмежувати продаж алкоголю

23 квітня 2018 року Президент Петро Порошенко підписав Закон від 22.03.2018 р. № 2376-VIII  "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових". Про це йдеться у карточці законопроекту №3149 на сайті Верховної Ради. Про прийняття цього закону ВРУ ми розповідали тут>>

Цим законом встановлено, що сільські, селищні та міські ради в межах території відповідної адміністративно-територіальної одиниці можуть встановлювати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений рішенням таких органів час доби. Щоправда, уточнено, що це не стосується ресторанних господарств.

За порушення цієї заборони передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 30 до 100  н.м.д.г. (510-1700 грн).

Цей Закон набере чинності 25 квітня 2018 року (з дня, наступного за днем його опублікування. Опублікований в "Голосі України" 24.04.2018 р. № 76).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»