• Посилання скопійовано

Кабмін керуватиме ДФС напряму, без участі Мінфіну: підсумки закритого засідання

За інформацією зі ЗМІ, 23 травня на закритому засіданні КМУ було проголосовано підпорядкування ДФС напряму Уряду. Втім, слід дочекатися опублікування офіційного документу від Кабміну

Кабмін  керуватиме ДФС напряму, без участі Мінфіну: підсумки закритого засідання

Про подробиці закритого засідання Уряду першими повідомили кореспонденти «Дзеркала тижня». Пізніше частину зазначеної інформації підтвердили «Інтерфакс» і «Економічна правда».  А далі новина почала поширюватися. І вона є настільки важливою, що ми вирішили розповісти про неї зараз, ще до офіційних заяв.

Не будемо зараз заглиблюватися в існуючий (чи не існуючий) конфлікт між гілками влади. Як би там не було, на цьому засіданні КМУ прийняв, принаймні, два сенсаційні рішення. 

 

По-перше, Мінфін було виключено з числа тих, хто узгоджує документи, що передаються на розгляд Кабміну. Як зазначає «Дзеркало тижня»: «На сьогодні день будь-які проекти актів Кабміну повинні бути узгоджені не тільки всіма зацікавленими сторонами, а й Мін'юстом, Мінекономрозвитку та Мінфіном. Це правильно, адже згідно з Бюджетним кодексом будь-які витрати з держбюджету і рішення, що впливають на бюджетну стабільність, повинні узгоджуватися з центральним фінансовим відомством.

Прийняті в минулу середу зміни регламенту в даному випадку не дозволять Мінфіну контролювати (і при необхідності блокувати) вирішення інших відомств про виділення коштів або зміні бюджетних програм. Тепер думки Мінфіну просто будуть брати до уваги. Звичайно, прямі зміни держбюджету все ще будуть узгоджуватися з Міністерством фінансів, але ось зміни всередині бюджетних програм - вже ні». 

По-друге, ДФС було передано з підпорядкування від Мінфіну до самого Кабміну.

По-третє, разом з цим говориться про не проголосоване, але заявлене Гройсманом рішення – про звільнення самого міністра фінансів Данилюка. (За іншою версією - проголосоване, але не оприлюнене). Хто стане виконувати обов'язки Міністра фінансів наразі не відомо. Але є думка, що у Президента та голови Уряду є свої кандидатури: перший зам Данилюка Оксана Макарова і голова комітету ВР Ніна Южаніна відповідно. Про це також розповідало Дзеркало тижня.

Також повідомляється, що Мінфін готовий до адміністративного оскарження зазначених рішень.

***

Ми стежимо за розвитком подій. Як тільки буде з’являтися нова інформація - обов’язково про це повідомимо!

Нагадаємо, джерела в Мінфіні заперечують, що Фіскальну службу вже перепідпорядкували Кабміну. Про це докладно читайте тут>>

Читайте також: Данилюк влаштовує скандали, не бажаючи надати довідку з Британії і сплатити податки - Южаніна

Автор: Бикова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»