• Посилання скопійовано

Мін'юст має створити Реєстр об'єктів нерухомості до 22 червня 2019 року. Набрала чинності постанова КМУ!

22 червня набрала чинності постанова КМУ щодо удосконалення функціонування Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та процедури їх реєстрації

Мін'юст має створити Реєстр об'єктів нерухомості до 22 червня 2019 року. Набрала чинності постанова КМУ!

Уряд прийняв рішення щодо удосконалення функціонування Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та процедури їх реєстрації – повідомляє Урядовий портал. Цю постанову було опубліковано 22 червня в "Урядовому кур'єрі" №117. Отже, її зміст набрав чинності з 22 червня.

За Постановою №484 Уряд підтримав пропозицію Міністерства юстиції щодо створення Реєстру об’єктів нерухомого майна як підсистеми, призначеної для автоматизації процесів ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, з метою надання достовірних відомостей у повному обсязі про нерухоме майно державним реєстраторам, органам місцевого самоврядування та органам державного архітектурно-будівельного контролю.

Міністерству юстиції доручено протягом року з дня набрання чинності постанови КМУ від 06.06.2018 р. №484 (тобто до 22.06.2019 р.) створити Реєстр об’єктів нерухомого майна та визначити порядок його ведення.

До того ж до набрання чинності Законом "Про електронні довірчі послуги" ідентифікація користувачів під час надання доступу до Держреєстру нерухомості, отримання через веб-портал Міністерства юстиції послуг у сфері держреєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також ідентифікація державних реєстраторів прав на нерухоме майно, здійснюється за допомогою діючих ЕЦП.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»