• Посилання скопійовано

Цінове регулювання медвиробів скасовано

Встановлювати ціни на медвироби за новими правилами можна буде з дати набрання чинності постановою КМУ від 06.03.2019 р. №184 (поки що цього не відбулося!)

Цінове регулювання медвиробів скасовано

Кабмін постановою від 06.03.2019 р. №184 вніс зміни до постанови КМУ від 17.10.2008 р. №955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і медичні вироби». Ці зміни спрямовані на усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, оптимізацію ціноутворення на медичні вироби.

Медвироби виключено з постанови. Відповідно їхні ціни вже не регулюються державою.

З дня набрання чинності ДФС буде подавати щомісяця до 20 числа наступного періоду Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів інформацію про ввезені лікарські засоби за формою, погодженою з Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

 

UPD_13/03/2019

Постанову №184 було оприлюднено 13 березня 2019 року в Урядовому кур'єрі №49. Цей день є датою набрання чинності Постанови. Тож встановлювати ціни на медвироби за новими правилами можна з 13 березня.

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»