• Посилання скопійовано

Як взаємодіятимуть ДФС та банки в процесі передачі інкасових доручень? Проект порядку

Мінфін оприлюднив проект Порядку інформаційної взаємодії органів ДФСУ та банків у процесі передачі інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі

Як взаємодіятимуть ДФС та банки в процесі передачі інкасових доручень? Проект порядку

Мінфін оприлюднив проект свого наказу, яким пропонується затвердити Порядок інформаційної взаємодії органів Державної фіскальної служби України та банків у процесі передачі інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі (завантажити).

Цей Порядок визначатиме послідовність дій органів Державної фіскальної служби України та банків під час передачі інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі в процесі виконання контролюючими органами функцій з погашення податкового боргу відповідно до пп. 191.1.22 ПКУ, п. 95.3, 95.5 ПКУ.

Документом встановлено, що обмін електронними документами між органами ДФС та банками в процесі доставки інкасових доручень (розпоряджень) в електронній формі здійснюватиметься засобами телекомунікаційного зв’язку з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг.

Один електронний документ може містити інформацію щодо:

  • одного або декількох інкасових доручень (розпоряджень), оформлених органами ДФС в електронному вигляді;
  • одного або декількох частково виконаних чи невиконаних банком інкасових доручень (розпоряджень), що надійшли до банку платника на виконання;
  • одного або декількох листів про відкликання інкасових доручень (розпоряджень);
  • результатів приймання та перевірки інкасових доручень (розпоряджень), а також листів про відкликання.

Територіальний орган ДФС, уповноважений здійснювати заходи з погашення податкового боргу, засобами інформаційно-телекомунікаційних систем ДФС формуватиме інкасове доручення (розпорядження) у вигляді електронного документа.

Формування інкасового доручення має завершуватися накладанням на нього кваліфікованих електронних підписів уповноважених осіб та електронної печатки відповідного територіального органу ДФС, як передбачено для аналогічного документа в паперовому вигляді.

Очічкується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проекту наказу можна надавати у письмовій та/або електронній формі за адресою: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 Міністерство фінансів України, e-mail: Gavrylchyk@minfin.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»