• Посилання скопійовано

Офіс протидії рейдерству відновив колегіальний розгляд

Робота Колегії відбуватиметься з дотриманням соцдистанції і використанням засобів захисту

Офіс протидії рейдерству відновив колегіальний розгляд

Міністерство юстиції України розповідає, що робота офісу протидії рейдерству відбуватиметься із дотриманням соцдистанції і використанням засобів захисту.

«За час карантину Офісом протидії рейдерству було зафіксовано кілька зухвалих рейдерських атак в державних реєстрах. Однак усім спробам захоплення нерухомого майна чи бізнесу шляхом незаконних дій державних реєстраторів ми дали рішучу відсіч: скарги, які надійшли, були розглянуті в одноособовому порядку у найкоротші терміни, незаконні дії держаних реєстраторів були скасовані, а майнові права та бізнес – повернуті законним власникам. Утім не всі звернення ми можемо розглянути в одноособовому порядку. Серед масиву отриманих скарг є багато складних кейсів, у яких здебільшого йдеться про реєстраційні дії, здійсненні у 2018-2019 роках. Усі вони потребують детального аналізу безпосередньо в ході засідання Колегії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Захист прав і інтересів законних власників майна та бізнесу – був і залишається одним із ключових пріоритетів держави. Навіть в умовах карантинних обмежень ми маємо тримати руку на пульсі ситуації із рейдерством в державних реєстрах. Офіс протидії рейдерству повинен працювати на повну потужність задля ефективного захисту майнових прав громадян і суб’єктів господарювання. Саме тому Міністерство юстиції України має відновити колегіальний розгляд скарг у сфері державної реєстрації з дотриманням усіх передбачених протиепідеміологічних заходів», – наголошує Ольга Оніщук, заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації.

Задля безпеки громадян робота Колегії відбуватиметься із дотриманням соціальної дистанції і використанням засобів захисту: участь у засіданнях зможуть узяти особи, які не мають ознак ГРВІ, забезпечені захисними масками і рукавичками.

З метою уникнення скупчення людей під час проведення засідань Колегії, просимо дотриматися рекомендованого формату участі (від скаржника, суб’єкта оскарження і заінтересованих осіб – не більше одного представника), а вільних слухачів на період карантину – утриматися від відвідування Офісу протидії рейдерству.

Засідання Колегії планується провести найближчим часом, одразу після того як Кабінетом Міністрів України будуть внесені зміни до відповідних нормативно-правових актів, які дозволять проводити засідання під час карантину.

Про дату і час засідання буде повідомлено додатково. Слідкуйте за анонсами на сайті Міністерства юстиції України і сторінці Офісу протидії рейдерству у Fаcebook.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»