Головний державний санітарний лікар України постановою від 27.04.2020 р. №14 визначив вимоги щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках. А саме:
- наявність реєстрації агропродовольчого ринку, як оператору ринку харчових продуктів відповідно до Закону "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів";
- допуск працівників агропродовольчого ринку, продавців і відвідувачів на територію агропродовольчого ринку здійснювати виключно за наявності вдягнутої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу;
- наявність на кожному вході (в'їзді) на територію агропродовольчого ринку диспенсерів з антисептиком;
- кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території агропродовольчого ринку, не повинна перевищувати кількості, з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку;
- відстань від між робочими місцями продавців складає не менше трьох метрів, місця торгівлі обладнанні захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику;
- проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торгівельні місця - в кінці кожного робочого дня;
- відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до агропродовольчого ринку території;
- забезпечення постійного інформування відвідувачів агропродовольчого ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;
- агропродовольчим ринком забезпечується контроль за дотриманням вимог щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та оперативне усунення порушень.
Постанова набрала чинності 29 квітня 2020 року.