• Посилання скопійовано

ВРУ ухвалила закон про мораторій на банкрутство бюджетних установ

Верховна Рада підтримала у другому читанні та у цілому законопроект №2276 про внесення змін до Кодексу з процедур банкрутства. Він, зокрема, передбачає мораторій на банкрутство бюджетних установ

ВРУ ухвалила закон про мораторій на банкрутство бюджетних установ

Верховною Радою України прийнято Закон «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства» (Проект Закону зареєстровано за №2276).

Законом вносяться зміни до Кодексу України з процедур банкрутства, якими усуваються недоліки Кодексу та встановлюються норми, що не допускають відкриття проваджень у справах про банкрутство органів державної влади, органів місцевого самоврядування, бюджетних установ та організацій задля недопущення порушення норм Конституції України.

Зокрема Законом визначається, що термін «бюджетна установа» у Кодексі вживається у значенні, наведеному в Бюджетному кодексі України»

Також передбачено доповнення ч. 2 ст. 34 Кодексу нормою про необхідність подання кредитором при зверненні до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство судового рішення, яке набрало законної сили, та за яким не сплив строк пред’явлення його до виконання. У зв’язку з цим таку підставу для відмови господарським судом у відкритті провадження у справі про банкрутство, як наявність спору про право, який підлягає вирішенню у порядку позовного провадження, необхідно змінити на наступну підставу: «кредитором не додано до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство судового рішення, яке набрало законної сили, відповідно до вимог ч. 2 ст. 34 цього Кодексу».

Окрім того, Прикінцеві та перехідні положення Кодексу України з процедур банкрутства доповнюються ст. 2-1 та 2-2 у зв’язку із необхідністю розгляду господарськими судами справ про банкрутство у процесуальні строки, встановлені Кодексом.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»