• Посилання скопійовано

КМУ ухвалив законопроект про звільнення ввозу племінної худоби від сплати ПДВ

На засіданні Уряду 12 серпня було схвалено законопроект «Про внесення зміни до пункту 197.18 статті 197 Податкового кодексу України щодо уточнення кодів УКТЗЕД племінних чистопородних тварин»

КМУ ухвалив законопроект про звільнення ввозу племінної худоби від сплати ПДВ

Кабінет міністрів схвалив законопроект, який дозволить сільгосптоваровиробникам ввозити чистопородних племінних тварин на територію України без сплати податку на додану вартість. Про це повідомляє УНІАН. 

Згідно з пояснювальною запискою, пільга щодо такого ввозу існує в п. 197.18 ПКУ і зараз, проте коди УКТ ЗЕД, які належать деяким з тварин, які б мали підпадати під цю пільгу, ще у 2014 році змінилися. А відповідні зміни до ПКУ так і не були внесені. При цьому проблема вирішувалась лише на підставі наказу Міндоходів від 22.01.2014 р. №54, який прописував відповідність старих і нових кодів УКТ ЗЕД.

Звісно, що коли коди змінять в самому ПКУ, проблема застосування пільги буде вирішена остаточно. 

Текст законопроекту можна подивитися тут.

Зазначається також, що скористатися такою пільгою могли лише суб'єкти спеціального оподаткування ПДВ, яких з 2017 року вже немає, а отже, на практиці з 2017 року цією пільгою ніхто не користувався. З 23 травня 2020 р. (завдяки Закону №466) користуватися цією пільгою можуть будь-які сільськогосподарські товаровиробники. Тому єдина проблема, яку залишилось вирішити, це уточнення кодів УКТ ЗЕД для худоби, на яку поширюється пільга. 

Нагадаємо, що в ідеалі (коли всі необхідні уточнення в ПКУ будуть внесені) звільнення від ПДВ поширюватиметься на ввезення на територію України чистопородних племінних коней, нетелів, корів, свиней, овець, а також сім'яного матеріалу сільськогосподарських тварин. 

***

Читайте також: Зміни за Законом №466 для аграріїв

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: УНІАН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»