• Посилання скопійовано

Мін'юст планує змінити процедуру банкрутства

Міністерство юстиції подало до КМУ проєкт Закону «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства»

Мін'юст планує змінити процедуру банкрутства

Міністерством юстиції України подано до Кабінету Міністрів України проєкт Закону України «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства».

«Основною метою і завданням проєкту Закону є уніфікація положень Кодексу України з процедур банкрутства, усунення розбіжностей у термінології по всьому тексту Кодексу, виключення з нього некоректних або суперечливих норм, конкретизація положень Кодексу, приведення норм Кодексу у відповідність до Господарського процесуального кодексу України, приведення термінології Кодексу до термінології Законів України «Про запобігання корупції», «Про управління об’єктами державної власності», «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів», – зазначила заступниця Міністра юстиції Валерія Коломієць.

За словами заступниці очільника Мін’юсту, Кодекс – це перший за часи незалежності України комплексний документ, що врегульовує всі процедурні питання банкрутства. Кодекс містить багато положень, що перекликаються зі світовими стандартами. Приведення чинного законодавства до сучасних реалій та світових тенденцій має позитивно відобразитись на економіці та інвестиційному кліматі в державі.

Метою і завданням проєкту Закону є усунення технічних неузгодженостей та недоліків, врегулювання суперечливих питань та узгодження деяких положень Кодексу між собою.

Запропоновані проєктом Закону зміни стосуються, зокрема:

«Внесення змін, запропонованих проєктом Закону, усуне протиріччя між чинними положеннями Кодексу та забезпечить єдиний підхід в їх розумінні та застосуванні, а також дозволить усунути перепони, які унеможливлювали застосування цього Кодексу на практиці», – наголосила Валерія Коломієць.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»