• Посилання скопійовано

Держгеокадастр ліквідують протягом двох місяців

Впродовж наступних двох місяців Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру буде ліквідована

Держгеокадастр ліквідують протягом двох місяців

Упродовж наступних двох місяців головні управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в областях та місті Київ будуть ліквідовані.

Про це заявив голова Держгеокадастру Роман Лещенко в коментарі Економічна правда.

Він зазначив, що відповідний наказ на виконання постанови Кабінету міністрів був підписаний 24 листопада.

«Встановити строк заявлення кредиторами вимог до територіальних органів Держгеокадастру, що ліквідується, два місяці з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи у порядку, визначеному чинним законодавством», – йдеться в наказі.

У результаті будуть утворені територіальні органи Держгеокадастру як структурні підрозділи апарату Держгеокадастру.

«Це одна з найбільших в історії України реорганізацій відомства. За попередніми оцінками, вона дозволить зекономити 500 млн грн коштів і спрямувати їх на оцифрування країни, оптимізації реєстрів та повноцінного запуску НІГД», – заявив Лещенко.

Нагадаємо, що Держгеокадастр з 19 листопада 2020 року розпочав передачу земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів із державної в комунальну власність. До кінця року, на виконання указу президента від 15 жовтня, територіальним громадам планують передати понад 2 мільйони гектарів сільгосп земель.

***

Читайте також: Незабаром ліквідують територіальні управління Держгеокадастру

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»