• Посилання скопійовано

Увага! В Україні призупинили держрегулювання цін на бензин та дизпаливо

Уряд призупинив держрегулювання цін на моторне паливо. З операторами ринку досягнута домовленість про максимальну вартість бензину і дизпалива на АЗС. За очікуванням Уряду максимальні ціни на дизельне паливо не перевищать 58 грн за літр, а на бензин – 52 грн

Увага! В Україні призупинили держрегулювання цін на бензин та дизпаливо

Уряд України призупинив державне регулювання цін на моторне паливо. З операторами ринку досягнута домовленість про максимальну вартість бензину і дизельного палива на АЗС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву першого віцепрем'єр-міністра - міністра економіки Юлії Свириденко в ефірі телемарафону.

"За результатами сьогоднішнього засідання оперативного штабу була прийнята Домовленість, щоб ми з боку держави призупинили цінове регулювання, щоб оператори могли наситити ринок необхідним ресурсом", - сказала Свириденко.

За її словами, уряд очікує, що максимальні ціни на дизельне паливо не перевищать 58 гривень за літр, а на бензин - 52 гривні. Міністр додала, що в разі порушення домовленостей і зловживаннями на ринку проти операторів будуть вводити санкції.

Нагадаємо, напередодні Міністерство економіки опублікувало нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Відзначимо, уряд України регулює ціни на моторне паливо з травня 2021 року. Питання про її скасування постало після початку війни з Росією, в результаті якої в країні виник дефіцит бензину і дизеля.

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»