• Посилання скопійовано

Включення благодійників–фізосіб до Реєстру волонтерів спрощено: підписано закон

7 грудня Президент підписав законопроєкт №8076 щодо вдосконалення порядку включення благодійників – фізосіб до Реєстру волонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф

Включення благодійників–фізосіб до Реєстру волонтерів спрощено: підписано закон

16 листопада ВРУ прийняла в цілому законопроєкт №8076 "Про внесення змін до Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації" щодо вдосконалення порядку включення благодійників – фізичних осіб до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації". 

7 грудня Президент підписав Закон. Про це йшлося у карточці законопроєкту.Остаточний текст закону вже оприлюднений та 10 грудня опубліковано в "Голосі України". Тож він почав діяти з 11 грудня.

Проєктом Закону передбачалося:

  • скасування положення щодо обов’язковості подання довідки з банку (довідок з банків) зі збереженням відповідних відомостей про реквізити банківських рахунків, призначених для здійснення благодійної діяльності, у відповідній заяві;
  • фіксація положення щодо можливості подання документів для включення до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації як у письмовій, так і в електронній формі.

Отже, для включення до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації благодійник - фізична особа подає у паперовій або електронній формі заяву зі зазначенням реквізитів рахунків, відкритих на ім’я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності, та копію документа про реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний податковий орган і мають відмітку у паспорті). Включення до Реєстру здійснюється за заявницьким принципом протягом одного робочого дня.

У разі підписання Президентом Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»