• Посилання скопійовано

Скасування Господарського кодексу: прийнято за основу законопроєкт

Прийнятим у І читанні законопроектом №6013 визнається таким, що втратив чинність ГКУ, запроваджується перехідний період на сім років для поступового припинення "підприємств" та їх перетворення у госптовариства

Скасування Господарського кодексу: прийнято за основу законопроєкт

12 січня 2023 року ВРУ прийняла у І читанні законопроєкт №6013 про особливості регулювання підприємницької діяльності окремих видів юридичних осіб та їх об’єднань у перехідний період. Його положення спрямовані на удосконалення корпоративного управління в юридичних особах, заснованих на державній і комунальній власності, на підвищення  інвестиційної привабливості країни, запровадження ефективних механізмів контролю за використанням об’єктів державної та комунальної власності, а також на усунення суперечностей між Цивільним кодексом України та актами спеціального законодавства. Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі.

Вищезазначеним законопроектом вносяться зміни до Цивільного кодексу України, визнається таким, що втратив чинність, Господарський кодекс України, запроваджується перехідний період на сім років для поступового припинення "підприємств" та їх перетворення у господарські товариства, вносяться зміни до низки спеціальних законів з метою приведення їх у відповідність до Цивільного кодексу України.

У проекті Закону враховано практики корпоративного управління, зокрема в частині визначення обов’язків посадових осіб юридичних осіб, замінено поняття "право господарського відання" та "право оперативного управління" на зрозумілі та передбачувані приватноправові конструкції користування (оренди) та управління чужим майном, введено до цивільного законодавства України ефективні і ринкові механізми контролю за володінням та управлінням об’єктами права державної та комунальної власності з боку новоутворених товариств і установ

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»