• Посилання скопійовано

Уряд прийняв рішення щодо збільшення сплати митних платежів до бюджету

Уряд прийняв постанову щодо поетапного скорочення переліку товарів, на які була можливість здійснювати відстрочення сплати митних платежів під час імпорту товарів. Відстрочення не буде поширюватися на товари критичного імпорту, продукти та ліки

Уряд прийняв рішення щодо збільшення сплати митних платежів до бюджету

24 лютого Кабінет Міністрів України прийняв рішення* щодо поетапного скорочення переліку товарів, на які була можливість здійснювати відстрочення сплати митних платежів під час ввезення на митну територію України товарів. Про це розповів Мінфін.

Прийняте рішення дозволить впорядкувати відносини щодо сплати митних платежів і передбачає скорочення переліку товарів, при ввезенні на митну територію України яких надавалася можливість відтермінувати сплату належних митних платежів до бюджету на пізніший строк.

Це рішення не скасовує пільги з оподаткування, які на сьогодні передбачено Митним та Податковим кодексами України, а впорядковує питання сплати належних митних платежів до бюджету в передбачені Законом строки.

27 лютого КМУ було оприлюднено Постанову №166. З її текстом можна ознайомитися тут.

Деталі постанови №166

Відповідно до змін, скасовується відстрочення сплати митних платежів для імпорту таких товарів:

  • лікарські засоби,
  • медичні вироби,
  • продукти харчування (м’ясо, риба, молоко та молочні продукти, яйця, овочі, кава, чай, цукор, жири та олії, кондитерські вироби тощо),
  • товари критичного імпорту.

Але для товарів військового призначення скасування відстрочення сплати митних платежів відбудеться тільки з 1 червня 2023 року.

 

Довідково

*Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2022 р. № 236 та визнання такими, що втратили чинність, постанов Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2022 р. № 1006 та від 20 грудня 2022 р. № 1409».

 

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»