• Посилання скопійовано

За відсутність географічних зазначень спиртних напоїв планують штрафувати

Уряд ухвалив законопроєкт щодо адімвідповідальності за порушення вимог законодавства про охорону географічних зазначень для харчових продуктів та спиртних напоїв

За відсутність географічних зазначень спиртних напоїв планують штрафувати

На черговому засіданні КМУ 17 жовтня було схвалено проєкт Закону «Про внесення змін до КпАП щодо відповідальності за порушення вимог законодавства про охорону географічних зазначень для харчових продуктів та спиртних напоїв». Про це повідомив Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі.  

Законопроектом пропонується внести зміни до КпАП шляхом: 

  • доповнення новою ст. 156-5, яка передбачає адміністративну відповідальність за порушення законодавства у сфері схем якості для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, а також географічних зазначень спиртних напоїв;
  • встановлення відповідальності за невиконання або несвоєчасне виконання законних вимог (приписів) посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та у сфері ветеринарної медицини, відповідними нормами щодо порушень законодавства у сфері схем якості для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, сфері географічних зазначень спиртних напоїв.

Також проектом Закону пропонується визначити повноваження посадових осіб Держпродспоживслужби щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення і накладення адміністративних стягнень за порушення законодавства у сфері схем якості для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, сфері географічних зазначень спиртних напоїв.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»