• Посилання скопійовано

Волонтери просять відтермінувати запровадження нових правил ввезення гумдопомоги

На сайті уряду відкрили для підписання петицію із закликом відтермінувати внесення змін щодо ввезення гумдопомоги, які наберуть чинності вже 1 грудня

 Волонтери просять відтермінувати запровадження нових правил ввезення гумдопомоги

Южаніна у своєму Телеграм-каналі вказала, що на сайті уряду відкрили для підписання петицію із закликом відтермінувати внесення змін щодо ввезення гумдопомоги, які наберуть чинності вже 1 грудня.

Автори зазначають, що через нововведення час отримання необхідної гумдопомоги збільшиться в кілька разів, причому навіть у випадку, коли всі етапи нової процедури пройдуть за планом і не станеться ніяких затримок.

«На момент надання гуманітарної допомоги існує досить висока ймовірність того, що набувач гуманітарної допомоги вже не буде її потребувати з різних причин, в тому числі того, що його просто не буде в живих», — йдеться у тексті.

З-поміж негативних наслідків автори петиції називають припинення діяльності індивідуальних місій закордонних волонтерів, які привозять гуманітарну допомогу і самостійно доставляють її до небезпечних регіонів для передачі військовим та цивільним.

А також — «повне зникнення» діяльності окремих волонтерів-фізичних осіб, які здійснюють точкові збори на власні рахунки фізосіб.

Окрім того, автори петиції бачать загрозу «створення монополії великих фондів, які попри свою значущість все одно не можуть покривати всі потреби, які не закриває держава станом на зараз».

Автори петиції закликають уряд відтермінувати внесення змін на 6 місяців, а тим часом сформувати робочу групу з врегулювання та розробки «більш дієвого» порядку за участі Мінсоцполітики, громадських діячів, представників волонтерського руху в Україні та іноземних фондів.

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»