• Посилання скопійовано

Змінено порядок надання грантів для садівництва, ягідництва та виноградарства

Передбачено, що отримувач гранту зобов’язується створити робочі місця та працевлаштувати на них осіб на повну тривалість робочого дня зі встановленням мінімального рівня зарплати

Змінено порядок надання грантів для садівництва, ягідництва та виноградарства

Кабмін вніс зміни до Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства і Порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства. Про це йдеться в постанові уряду від 27.10.2023 № 1125. На цьому наголосила Южаніна у своєму Телеграм-каналі.

Вона нагадала, що для тих, хто планує закласти сад, програмою передбачено співфінансування залежно від типу рослин, що висаджуються: для першої тисячі гектарів держава компенсує 70% вартості проєкту, для наступних – 50%.

Передбачено, серед іншого, що отримувач гранту зобов’язується створити робочі місця та працевлаштувати на них осіб на повну тривалість робочого дня зі встановленням обов’язкового мінімального рівня заробітної плати таких працівників (ця норма була відсутня).

Водночас розширено перелік умов скасування рішень Мінагрополітики, зокрема в разі закриття отримувачем банківського рахунку в односторонньому порядку та у випадку порушення 30-денного строку після укладення договору переказу усієї суми коштів своєї частки співфінансування.

Уточнено кількість працівників, необхідних для надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

Норму про створення «не менше 14 робочих місць на один гектар» змінено на «не менше 4 постійних та 10 сезонних».

Крім того, скорочено перелік областей для здійснення посадок мигдалю.

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»