• Посилання скопійовано

Уряд розширив критерії для включення до переліку верифікованих експортерів

Постановою КМУ розширюються критерії включення до переліку верифікованих експортерів сільгосппродукції. Зокрема, надано доступ до верифікації СГ, які зареєстровані як платники ПДВ під час війни

Уряд розширив критерії для включення до переліку верифікованих експортерів

Міністерство аграрної політики та продовольства України розповідає, що Кабінет Міністрів України прийняв постанову №1174 «Про внесення змін до Порядку реалізації експериментального проєкту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану». Постановою розширюються критерії включення до переліку верифікованих експортерів сільськогосподарської продукції.

Зокрема:

  • надається доступ до процедури верифікації підприємцям, які зареєстровані як платники податку на додану вартість після 23 лютого 2022 р.;
  • підприємець в період з 23.02.2022 по 27.10.2023 включно здійснив експорт товарів чи товару, отримав не менше 40 млн грн валютної виручки, за якою був завершений валютний контроль, що підтверджується листом з банку;
  • підприємець не має податкового боргу за платежем 21081000 «Пеня за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД»;
  • щодо підприємця не складався  акт ДПС про відсутність за місцем юридичної реєстрації під час перевірки дотримання валютного законодавства.

З текстами наказів і списком верифікованих підприємців можна ознайомитися на сайті Міністерства. 

Нагадуємо. 31 жовтня 2023 року Уряд схвалив постанову №1132 «Про реалізацію експериментального проєкту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану». Документ змінює правила експорту аграрної продукції. Нові правила повинні унеможливити  зловживання та порушення законодавства під час експорту агропродукції. А також захистити права агропідприємців, які дотримуються законодавства щодо експорту.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»