• Посилання скопійовано

З 13 листопада розпочалося приймання заявок від СГ на включення до списків верифікованих експортерів

У ДАР розпочалося приймання заявок на включення до списків верифікованих експортерів за новим критерієм щодо валютної виручки. Докладніше про це - далі

З 13 листопада розпочалося приймання заявок від СГ на включення до списків верифікованих експортерів

У Державному аграрному реєстрі з 13 листопада розпочалося приймання заявок від підприємців на включення до списків верифікованих експортерів агропродукції за новими розширеними критеріями.

Згідно з постановою Уряду № 1174 про розширення критеріїв, для подання заявки до ДАР підприємець в період з 23.02.2022 по 27.10.2023 включно мав здійснити експорт товарів, отримати не менше 40 млн грн валютної виручки, за якою був завершений валютний контроль, що підтверджується листом з банку.

Крім того, відповідно до нових критеріїв:

  • надається доступ до процедури верифікації підприємцям, які зареєстровані як платники податку на додану вартість після 23 лютого 2022 року;
  • підприємець не має податкового боргу за платежем 21081000 «Пеня за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД»;
  • щодо підприємця не складався акт ДПС про відсутність за місцем юридичної реєстрації під час перевірки дотримання валютного законодавства.

З текстами наказів і списком верифікованих підприємців можна ознайомитися на сайті Міністерства.

Нагадуємо, 31 жовтня 2023 року Уряд схвалив постанову № 1132 «Про реалізацію експериментального проєкту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану». Документ змінює правила експорту аграрної продукції. Нові правила повинні унеможливити зловживання та порушення законодавства під час експорту агропродукції. А також захистити права агропідприємців, які дотримуються законодавства щодо експорту.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»