• Посилання скопійовано

Регулювання діяльності приватних підприємств: зареєстровано законопроєкт

Законопроєктом №11286 пропонується доповнити Господарський кодекс та Закон «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» нормами щодо регулювання діяльності приватних підприємств

Регулювання діяльності приватних підприємств: зареєстровано законопроєкт

24 травня у ВРУ зареєстровано законопроєкт №11286 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання діяльності приватних підприємств".

На сьогодні залежно від форм власності, передбачених законом, в Україні можуть діяти, зокрема, приватні підприємства, які діють на основі приватної власності громадян чи суб’єкта господарювання (юридичної особи). При цьому діяльність приватного підприємства регулюється статтями 62-72, 113 ГКУ. Проте ці статті не містять чіткого відображення питань порядку створення приватних підприємств, вирішення питань з правами та обов’язками їх засновників, порядку прийняття ними рішень, формування статутного капіталу, розподілом прибутків тощо.

Через це законопроєктом пропонується доповнити ГКУ та Закон «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» нормами щодо управління приватним підприємством.

Зокрема, визначено, що приватне підприємство може бути утворене за рішенням власника (власників) майна або уповноваженого ним (ними) органу, а у випадках, спеціально передбачених законодавством, також за рішенням інших органів, організацій і громадян шляхом заснування нового, реорганізації (злиття, приєднання, виділення, поділу, перетворення) діючого (діючих) суб’єкта господарювання з додержанням вимог законодавства.

Також уточнено, що в частині управління приватним підприємством, якщо питання не врегульоване ГКУ чи статутом підприємства, до приватного підприємства застосовуються норми статей 29 – 37 Закону «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю».

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»