• Посилання скопійовано

Як буде вестися перелік операторів ринку, які використовують географічні зазначення?

Мінагрополітики затвердило Порядок ведення переліку користувачів - переліку операторів ринку, які використовують географічні зазначення або традиційні гарантовані особливості для сільгосппродукції та харчових продуктів

Як буде вестися перелік операторів ринку, які використовують географічні зазначення?

Мінагрополітики своїм Наказом від 16.05.2024 №1513 затвердило Порядок ведення переліку користувачів.

Цей Порядок визначає процедуру ведення переліку користувачів – переліку операторів ринку, які використовують географічні зазначення або традиційні гарантовані особливості для сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, а також особливі показники якості, внесення до переліку користувачів відомостей про користувачів географічних зазначень, які охороняються в Україні на підставі міжнародних договорів України, відомостей про застосування особливого показника якості, змін до відомостей переліку користувачів, виключення відомостей з переліку користувачів, оновлення переліку користувачів.

Він поширюється на операторів ринку, які є виробниками сільськогосподарської продукції та харчових продуктів або вважаються такими і бажають розпочати використання схеми якості щодо сільськогосподарської продукції та харчових продуктів, географічне зазначення, назва місця походження чи традиційна гарантована особливість щодо яких внесена до Державного реєстру України географічних зазначень або Державного реєстру традиційних гарантованих особливостей, та на Мінагрополітики.

Перелік користувачів буде вестися Мінагрополітики українською мовою в електронній формі та підлягає зберіганню протягом встановленого законодавством строку.

До того ж Мінагрополітики має забезпечити відкритий цілодобовий та безоплатний доступ до відомостей переліку користувачів шляхом його розміщення на своєму офіційному вебсайті, оновлення та оприлюднення даних переліку користувачів.

Наказ №1513 набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 26 червня його ще не опубліковано.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»