• Посилання скопійовано

Пільговий режим ввезення генераторів та інверторів пропонують продовжити до 1 червня 2026 року

У ВРУ зареєстровано законопроєкти №11403 та №11404 щодо продовження пільгового режиму ввезення електричних генераторів та інших супутніх товарів у зв’язку з ворожими обстрілами енергетичної системи України

Пільговий режим ввезення генераторів та інверторів пропонують продовжити до 1 червня 2026 року

15 липня 2024 року Д. Разумков та інші нардепи зареєстрували у ВРУ законопроєкти:

  • №11403 "Про внесення змін до пункту 9-21 розділу XXІ Митного кодексу України щодо продовження пільгового режиму ввезення електричних генераторів та інших супутніх товарів у зв’язку з ворожими обстрілами енергетичної системи України";

  • №11404 "Про внесення змін до пункту 87 підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо продовження пільгового режиму ввезення електричних генераторів та інших супутніх товарів у зв’язку з ворожими обстрілами енергетичної системи України".

Ними передбачено продовження пільгового режиму ввезення в Україну генераторів та інверторів і комплектуючих для їхньої експлуатації / ремонту, а також екофлоу, павербанків тощо до 1 червня 2026 року.

Нагадаємо, що в грудні 2022 року Рада проголосувала аналогічний закон. Але строк його дії закінчився 1 травня 2023 року. Але у 2024 ворожі обстріли енергетичної системи України суттєво посилились. Це літо продемонструвало величезні проблеми з електропостачанням звичайних громадян та бізнесу. Очевидно, що ця зима може бути ще гіршою за 2022 рік, а це означає, що знову буде дуже великий попит на генератори та інші супутні товари.

"Мета – зробити ці товари дешевшими  для побутових споживачів і бізнесу. Щоб економіка працювала, а люди мали роботу і взагалі змогу жити. Бо далі буде гірше – опалювальний сезон і морози не за горами" - зазначив Д. Разумков.

У разі прийняття ці закони наберуть чинності через десять днів з дня опублікування.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»