• Посилання скопійовано

ВРУ схвалила законопроєкт про впровадження норм ЄС у сфері виноробства

ВРУ прийняла законопроєкт, який передбачає впровадження принципу «від виноградної лози до пляшки». Це має забезпечити простежуваність виноробних виробництв

ВРУ схвалила законопроєкт про впровадження норм ЄС у сфері виноробства

Народні депутати остаточно ухвалили євроінтеграційний законопроєкт №9139, який впроваджує європейські норми до української виноградарсько-виноробної галузі. Про це заявив народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

«Цим законопроєктом ми даємо поштовх до розвитку наших виробників. Також маємо забезпечити необхідні умови для того, щоб українській продукт був конкурентоспроможним у світі. І європейські стандарти стануть цим важливим елементом», – зауважив Гайду.

Зокрема, в Україні зміниться маркування виноробної продукції, вона стане аналогічною європейській. Крім того, в країні з’явиться виноградарсько-виноробний реєстр, в якому будуть дані про походження винограду, ділянки з виноградниками та виробників виноробної продукції.

Також законопроєкт передбачає впровадження принципу «від виноградної лози до пляшки». Це має забезпечити простежуваність виноробних виробництв.

«Так українці отримають якісніший товар, а підприємці сумлінніше ставитимуться до власного продукту», – підсумував Гайду.

Джерело: Слуга народу

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»