• Посилання скопійовано

Нова пошта та Укрпошта зможуть надавати окремі банківські послуги: законопроєкт

Гетманцев разом з іншими нардепами розробив проєкт закону щодо розвитку фінінклюзії в Україні. Метою законопроекту є створення правових засад для появи на ринку фінпослуг банків фінінклюзії, які будуть працювати на підставі обмеженої банківської ліцензії

Нова пошта та Укрпошта зможуть надавати окремі банківські послуги: законопроєкт

Данила Гетманцев у своєму Телеграм-каналі проінформував, що ним разом з НБУ та іншими нардепами було розроблено проєкт Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку фінансової інклюзії в Україні.

 

Що передбачає законопроєкт?

Метою законопроекту є створення правових засад для появи на ринку фінансових послуг України нового різновиду надавачів фінансових послуг – банків фінансової інклюзії, які будуть працювати на підставі обмеженої банківської ліцензії. Метою діяльності таких банків буде забезпечення належного доступу до фінансових послуг як громадян України (зокрема соціально вразливих груп населення), так і мікропідприємств у районах, наближених до зони бойових дій, на звільнених територіях, а також на важкодоступних та малонаселених територіях (на кшталт високогірних регіонів).

Як вважають народні депутати, відповідно до законопроекту компанія, яка вже широко присутня своїми відділеннями по всій території України (як, наприклад, Укрпошта, Нова Пошта, інші поштові оператори, розгалужені небанківські фінансові установи тощо) зможе, отримавши обмежену банківську ліцензію, надавати банківські послуги з деякими обмеженнями у тих місцях, де немає чи недостатньо банківських відділень.

В той же час, діючий банк зможе за бажанням поміняти свою банківську ліцензію на обмежену та зосередитися на наданні таких обмежених банківських послуг.

На думку нардепів, прийняття законопроекту дасть змогу людям у найвіддаленіших або непривабливих для банків місцевостях мати доступ до хоча б простих банківських послуг.

Також Гетманцев закликав народних депутатів долучатися до підписання цього законопроекту.

Автор: Брік Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»