• Посилання скопійовано

Раді пропонують спростити держреєстрацію змін до відомостей про громадські організації

У ВРУ зареєстровано законопроєкти щодо спрощення державної реєстрації змін до відомостей про громадські організації та щодо онлайн-доступу до матеріалів реєстраційної справи

Раді пропонують спростити держреєстрацію змін до відомостей про громадські організації

16 жовтня 2024 року у ВРУ зареєстровано два законопроєкти зі змінами до Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань":

  • №12125  щодо спрощення державної реєстрації змін до відомостей про громадські організації;
  • №12126 – щодо онлайн-доступу до матеріалів реєстраційної справи.

Законопроєктом №12125 пропонується запровадити можливість подавати документи для державної реєстрації змін до відомостей про громадську організацію до територіального органу Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі незалежно від місцезнаходження громадської організації (за вибором заявника).

Також пропонується встановити, що для цілей проведення реєстраційних дій документом, що засвідчує повноваження представника, може бути рішення уповноваженого органу управління громадського об’єднання про надання повноважень фізичній особі подавати документи для державної реєстрації змін до відомостей про громадське об’єднання, що містяться в Єдиному державному реєстрі.

Законопроєктом №12126 пропонується доповнити Закон «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» можливістю ознайомлення з матеріалами реєстраційної справи юридичної особи засобами Єдиного державного реєстру та можливістю копіювання документів для керівників та учасників юридичних осіб. При цьому перелік документів, доступних для ознайомлення, та порядок їх копіювання встановлюється Міністерством юстиції України.

У разі прийняття ці закони наберуть чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь