• Посилання скопійовано

Методрекомендації: Порядок дій посадових осіб митниці при тимчасовому ввезенні

Наказ ДМСУ від 16.02.2012 р. №107 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо порядку дій посадових осіб митних органів під час митного контролю транспортних засобів, що тимчасово ввозяться на митну територію України»

ДМСУ затвердила Методрекомендації щодо порядку дій посадових осіб митних органів під час митного контролю транспортних засобів, що тимчасово ввозяться на митну територію України.

Ці Методрекомендації регламентують дії посадових осіб регіональної митниці, митниці, пов’язані з контролем за тимчасовим ввезенням на митну територію України транспортних засобів, що належать громадянам України, які перебувають на тимчасовому консульському обліку у консульській установі України і не є суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, та вивезенням цих ТЗ за межі митної території України.

Під час тимчасового ввезення до України ТЗ, що належать громадянам України, які перебувають на тимчасовому консульському обліку у консульській установі України, посадові особи митних органів повинні ознайомити власника ТЗ з вимогами законодавства України з питань митної справи щодо обов’язку зворотного вивезення ТЗ за межі митної території України у строк, визначений митним органом відповідно до Митного кодексу.

При здійсненні митного контролю вищезазначених ТЗ посадова особа митного органу у пункті пропуску з використанням Модуля за наявною в ЄАІС Держмитслужби України інформацією здійснює перевірку:

— щодо наявності інформації про зворотне вивезення ТЗ за межі митної території України попередньо тимчасово ввезених ТЗ із дотриманням вимог законодавства України з питань митної справи щодо строку такого вивезення;

— щодо строку попереднього тимчасового ввезення ТЗ, який не повинен перевищувати 60 днів протягом одного календарного року.

При вивезенні ТЗ, тимчасово ввезених до України, посадова особа митного органу у пункті пропуску вчиняє такі дії:

— перевіряє відповідність даних ТЗ, що містяться в ЄАІС ДМСУ, до фактичних відомостей та інформації, що міститься в Журналі;

— вносить до Журналу інформацію про дату та час зворотного вивезення ТЗ, номер особистої номерної печатки.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»