• Посилання скопійовано

Україна заборонила ввезення свинини і молочних продуктів з Білорусі

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України заявила, що Україна заборонила ввезення на територію країни свинини з Білорусі у зв’язку із загрозою завезення африканської чуми свиней (АЧС)

Рішенням головного державного інспектора ветеринарної медицини від 29.02.2012 р. №15-2-23/1654 тимчасово, до з’ясування обставин, заборонено ввезення на територію України сприйнятливих до АЧС тварин, продукції і сировини з них із Республіки Білорусь.

16 лютого у с. Незнанів Новогрудського району Гродненської області Білорусі було вилучено і знищено (спалено) все поголів’я свиней з приватних господарств громадян.

«Згідно із заявами Міністерства сільського господарства Білорусі та департаменту ветеринарного і продовольчого контролю республіки, зазначені дії були здійснено в межах навчання з боротьби з африканською чумою свиней», — уточнили у держслужбі.

Крім того, Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України тимчасово зупиняє ввезення на територію нашої країни молочних продуктів з Білорусі.

Повідомляється, що «виявлено перевищення максимально допустимих рівнів залишків ветеринарних препаратів у молочних продуктах білоруських виробників».

«Це, своєю чергою, свідчить про системні порушення і недостатній контроль з боку компетентного органу Республіки Білорусь за використанням ветеринарних препаратів і дотриманням підприємствами Білорусі вимог країни-імпортера», — йдеться у повідомленні.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»