• Посилання скопійовано

Уряд встановив тривалість митного контролю транзитних контейнерів з товарами

Постанова КМУ від 29.02.2012 р. №156 «Про внесення змін до Порядку переміщення товарів у пунктах пропуску через державний кордон, що розташовані на території морських портів України, під час контейнерних перевезень у прямому змішаному сполученні»

Постановою від 29.02.2012 р. №156 уряд вніс зміни до Порядку переміщення товарів у пунктах пропуску через державний кордон, розташованих на території морських портів України, під час контейнерних перевезень у прямому змішаному сполученні.

Порядок доповнено положенням про те, що інформація, яка подається капітаном судна службі санітарно-епідеміологічного контролю й адміністрації порту, повинна надаватися не пізніше ніж за добу (або у момент виходу з найближчого порту, якщо морський перехід становить менше доби) до прибуття судна у порт призначення в електронній формі з дотриманням вимог законодавства про електронний документообіг.

Крім того, уряд встановив, що навантаження та розвантаження судна з товарами, які переміщуються у контейнерах, що зберігаються у межах одного пункту пропуску або зони митного контролю на території морського торгового порту до моменту їх вивезення іншим судном, а також від’їзд судна з порту здійснюються без подання контролюючим органам документів, необхідних для проведення відповідних видів контролю таких товарів.

Кабмін також вирішив обмежити тривалість митного контролю товару, що переміщується транзитом через митну територію України у контейнері, у разі проведення попереднього документального контролю. Згідно із зазначеною постановою контроль не повинен перевищувати 4-х годин з моменту подання передбачених законодавством документів.

Мало того, з Порядку вилучено норму, що передбачає можливість повторного огляду товарів на складах одержувача товарів (вантажу) або у вантажних митних комплексах поза пунктом пропуску.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»