• Посилання скопійовано

Держмитслужба зазначила, коли під час перетинання кордону можна обійтися без карантинного дозволу

Листом від 28.02.2012 р. №11.1/3-16.3/2160-ЕП Державна митна служба роз’яснила нюанси застосування карантинного дозволу у пунктах пропуску через кордон.

Держорган нагадав, що згідно з Порядком здійснення попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон для здійснення фітосанітарного контролю товарів, крім дерев’яного пакувального матеріалу як супровідного матеріалу для товарів (при ввезенні на митну територію України або транзиті), перевізник, експедитор або уповноважена особа подає посадовій особі митного органу карантинний дозвіл Держветфітослужби.

Водночас Держмитслужба наголосила, що карантинний дозвіл не потрібний на товари, які переміщуються транзитом територією України в герметичних, ізотермічних, ізольованих транспортних засобах, за умови, що опломбування, здійснене митним органом країни-експортера, не є пошкодженим (ст. 38 Закону «Про карантин рослин»).

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»