• Посилання скопійовано

Україна та Молдова домовились про спрощення процедур митного контролю

В Одесі пройшла тристороння зустріч керівників митних відомств України та Молдови спільно з Місією EUBAM. Відкриваючи зустріч, голова Держмитслужби І. Калєтнік зазначив, що вона є логічним продовженням постійної співпраці між митними адміністраціями України та Молдови, яка дозволила їм досягти значних результатів у сфері професійної діяльності.

«Домовленості, яких ми дійшли під час попередніх зустрічей, спрямовані на спрощення процедур митного контролю та створення комфортних умов для перетину кордонів громадянами. Одним із конкретних прикладів високого рівня співпраці є обмін попередньою інформацією між митними службами України та Молдови. Досягненнями наших служб в сфері інформаційного обміну зацікавились митні адміністрації інших країн».

Такий обмін дозволяє максимально прискорити перетин кордону та здійснення митних процедур. Адже митні служби двох країн мають можливість отримувати інформацію щодо транспортних засобів та їхнього вантажу ще до того, як вони перетнуть кордон. І. Калєтнік також зазначив, що тристороння співпраця у форматі Україна ? Молдова ? EUBAM доводить свою ефективність.

«Для нас дуже цінною є експертна допомога, надана Місією Євросоюзу у напрямі підвищення точності та повноти даних, якими обмінюються митні служби. Також ми сподіваємося на допомогу Місії EUBAM щодо підтримки ініціативи Держмитслужби активізувати діалог з Європейською Комісією в налагодженні обміну інформацією з ЄС», — сказав І. Калєтнік.

Він зауважив, що планується обговорення цього питання під час проведення Форуму високого рівня у межах ініціативи Східного партнерства, який Держмитслужба прийматиме восени цього року. Участь у ньому візьмуть голови митних відомств усіх країн Європи та СНД, а також керівництво Європейської комісії та Всесвітньої митної організації.

Голова ДМСУ також висловив сподівання на сприяння Місії EUBAM у розгляді Європарламентом законодавчої ініціативи Європейської Комісії про внесення змін до Шенгенського кодексу кордонів.

Це дозволило б розширити зону здійснення спільного митного контролю в пунктах пропуску на кордоні з ЄС.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»