• Посилання скопійовано

Українцям дозволили ввозити більше

Парламент ухвалив Митний кодекс з поправками Президента. Межу безмитного ввезення товарів фізособами з 1 травня буде збільшено до 1000 євро.

Після набрання чинності новою редакцією Митного кодексу (МК), за який 13 березня проголосували депутати ВР, купувати за кордоном буде вигідніше. Адже через пункти контролю аеропортів можна буде без мита ввозити до України товари на суму до 1000 євро (нині 200 євро). Для фізосіб, які їдуть будь-яким іншим видом транспорту, крім повітряного, межа безмитного ввезення становитиме 500 євро. А для поштових посилок, що надходять із-за кордону, — лише 300 євро.

Митом у 10% і ПДВ обкладатиметься лише сума, що перевищує встановлену межу. Також новий кодекс дозволить іноземцям ввозити до України автомобілі на строк до одного року (раніше до 183 днів).

Нововведення наберуть чинності через місяць після оприлюднення документа. Але до цього кодекс ще повинен підписати Президент. Якщо з підписанням проблем не буде, зміни митного режиму наберуть чинності вже у травні 2012 р.

Що нового у Митному кодексі для фізосіб

Як тепер
Як буде

 Межа для безмитного ввезення товарів фізособами — 200 євроМежа для безмитного ввезення товарів фізособами:

  • для авіасполучення — 1000 євро;
  • для інших видів транспорту — 500 євро;
  • для поштових відправлень — 300 євро

 Мито у разі перевищення фізособами межі безмитного ввезення товарів — 20% + ПДВМито у разі перевищення фізособами межі безмитного ввезення товарів — 10% + ПДВ. Оподатковується лише сума перевищення Тимчасове ввезення автомобіля нерезидентом — не більше 183 днівТимчасове ввезення автомобіля нерезидентом — не більше одного року  

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»