• Посилання скопійовано

Уряд вніс зміни до додатка 5 до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання

Уряд привів національний Список товарів подвійного використання, що можуть бути використані у створенні бактеріологічної (біологічної) та токсичної зброї, у відповідність до Контрольного переліку товарів подвійного використання, що контролюються в рамках міжнародного режиму експортного контролю «Австралійська група». Відповідну постанову «Про внесення змін у додаток 5 до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання» КМУ прийняв 5 квітня.

Документ розроблено Мінекономрозвитку на виконання міжнародних зобов’язань України, обумовлених членством у міжнародному режимі експортного контролю «Австралійська група».

Прийняття постанови дозволяє забезпечити здійснення Україною державного експортного контролю за міжнародними передачами зазначених товарів подвійного використання на рівні і в обсязі, які визначені керівними документами «Австралійської групи», та сприятиме підвищенню міжнародного іміджу України як держави, що безумовно виконує свої міжнародні зобов’язання.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»