• Посилання скопійовано

Митниця конфісковуватиме лише автомобілі, які обладнано схованками

Згідно з новою редакцією Митного кодексу, конфіскації підлягають тільки транспортні засоби, які обладнано спеціальними схованками для перевезення вантажу з приховуванням від митного контролю. Інші транспортні засоби не вилучатимуться. Про це під час прес-конференції у медіа-холі УНН сказав начальник Департаменту боротьби з контрабандою, аналізу ризиків і протидії корупції Державної митної служби України О. Попивняк.

«Те, що дуже непокоїло перевізників і представників АсМАП — це вилучення транспортних засобів і конфіскація транспортних засобів. У новій редакції (Митного кодексу. — Ред.) законодавець передбачає тільки конфіскацію транспортних засобів зі спеціально виготовленими схованками. Тобто решта транспортних засобів не конфісковуватиметься», — зазначив митник.

Як повідомляв УНН, у Державній митній службі впевнені, що нову редакцію Митного кодексу буде підписано Президентом. Про це під час прес-конференції у медіа-холі УНН сказав директор Департаменту організації митного контролю та оформлення Державної митної служби України С. Сьомка.

«У нас є повна упевненість у тому, що він (закон. — Ред.) буде підписаний, і ми чекаємо, що він набере чинності, я думаю, що з 1 червня 2012 року», — зазначив С. Сьомка.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»