• Посилання скопійовано

Затверджено Методрекомендації щодо строків митного контролю і оформлення товарів за ВМД

Наказ ДМСУ від 05.04.2012 р. №205 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо строків митного контролю та оформлення товарів за вантажною митною декларацією»

ДМСУ затвердила Методичні рекомендації щодо строків митного контролю та оформлення товарів за вантажною митною декларацією.

Методрекомендації розроблені для використання посадовими особами регіональної митниці, митниць в частині дотримання строків митного контролю та оформлення товарів за ВМД, тимчасовою декларацією, ПМД.

Рекомендований строк митного контролю та оформлення товарів за ВМД, у якій заявлено не більше 10 товарних підкатегорій, становить 4 робочі години з моменту її прийняття до митного оформлення.

У разі виникнення затримки у митному оформленні з причин, перелік яких наведено у додатку до цих Меторекомендацій, посадова особа митного органу, яка безпосередньо здійснює відповідну митну процедуру за ВМД, вносить до гр. E/J електронної копії ВМД відповідну відмітку.

Рекомендований строк для проведення митного огляду товарів становить не більше 2-х робочих годин. При цьому не враховуються випадки:

— участі в такому огляді представників інших контролюючих органів на підставі обґрунтованого письмового звернення відповідного органу;

— необхідності проведення суцільного огляду (з повним перерахуванням кількості товарів, їх зважуванням тощо), якщо є достатні підстави вважати, що мають місце порушення законодавства України чи міжнародного договору України, контроль за виконанням яких покладено законодавством на митні органи.

Рекомендований строк для розгляду посадовими особами підрозділів митного органу запитів, передбачених підпунктом 29 пункту 3 Порядку здійснення митного контролю й митного оформлення товарів із застосуванням вантажної митної декларації (Наказ ДМСУ від 20.04.2005 р. №314), становить не більше 2-х робочих годин. При цьому не враховуються випадки необхідності надання додаткових документів.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»