• Посилання скопійовано

Янукович підписав Митний кодекс, який діятиме вже з 1 травня

Президент України Віктор Янукович підписав Митний кодекс України (№ 4495-VI).

Про це повідомляється в прес-службі президента.

Крім того, Янукович підписав закон № 4496-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Митного кодексу України».

Як повідомлялося, 13 березня Верховна Рада прийняла доопрацьований Митний кодекс із пропозиціями президента України.

Парламент підтримав норму Митного кодексу, що передбачає його вступ в силу з першого числа другого місяця після його публікації, тобто з 1 травня. За інформацією голови парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталія Хомутинника, в допрацьованому проекті враховані всі пропозиції президента України, деякі враховані редакційно.

«Зокрема, прийнята норма ввезення товарів на територію України без оподаткування на суму EUR1000 для пунктів авіасполучення і EUR500 для сухопутних і морських пунктів пропуску. З кодексу виключені положення, що надають митним органам право самостійно виконувати рішення судів про конфіскацію товарів, попередньо вилучених цими органами» , - зазначив Хомутинник.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»