• Посилання скопійовано

Особливості оформлення товарів із застосуванням тимчасової декларації

Лист ДМСУ від 14.04.2012 р. №11.1/2-12.2/4362-ЕП «Щодо внесення змін до листа Держмитслужби від 08.11.2010 №11/7-10.10/13719-ЕП»

ДМСУ внесла зміни до свого листа від 08.11.2010 р. №11/7-10.10/13719-ЕП .

Відповідно до цих змін тимчасову декларацію може бути застосовано для декларування без попереднього подання наступних, увезених на одних і тих самих умовах та підставах, партій одного й того самого товару, на момент декларування яких митним органом не завершено проведення досліджень (аналізу, експертизи) товару, ввезеного у попередній партії (у разі доцільності повторного відбору проб (зразків) одного й того самого товару).

Посадовій особі митного органу, яка здійснює оформлення відповідної ВМД за товарами, які раніше оформлені за тимчасовою декларацією, декларантом повинна надаватися копія акта, за яким товари розміщені на складі тимчасового зберігання.

Такою посадовою особою зазначаються відомості про відповідний акт, за яким товари розміщені на складі тимчасового зберігання, та склад тимчасового зберігання (незалежно від того, чи здійснюватиметься завершення митного оформлення товарів за цією ВМД, чи в митному оформленні товарів за нею буде відмовлено):

— у разі застосування ВМД на паперовому носії — у доповненні до ВМД з посиланням на гр. 44 та 49 ВМД згідно з п. 6 р. I Інструкції про порядок заповнення вантажної митної декларації (наказ ДМСУ від 09.07.97 р. №307 (зі змінами). Відомості засвідчуються підписом і відбитком особистої номерної печатки такої посадової особи та вносяться до граф 44 та 49 електронної копії ВМД у встановленому порядку;

— при електронному декларуванні — у графах 44 та 49 електронної ВМД.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»