• Посилання скопійовано

Митний кодекс визначає вичерпний перелік документів для оформлення товарів — ДМСУ

Новим Митним кодексом визначено вичерпний перелік документів, необхідних митниці для митного оформлення. Про це УНН повідомили у прес-службі відомства.

«На пропозицію Держмитслужби у Кодексі передбачено подання разом із митною декларацією лише рахунка або іншого документа, що визначає вартість товару, і декларації митної вартості. Інші документи, необхідні для здійснення митного контролю й оформлення товарів, декларантом не подаватимуться (відомості про такі документи зазначено у ВМД)», — розповіли у ДМСУ.

Як зазначили у Держмитслужбі, декларант зобов’язаний буде зберігати такі документи протягом не менше 3 років і надати їх митному органу на його вимогу.

Як пояснили у відомстві, у зв’язку з цим пропонується встановити необхідність страхування митними брокерами власної діяльності. Страхова сума за відповідним договором страхування не може бути меншою від загальної суми податків, що підлягають сплаті за митною декларацією.

Новим кодексом митним органам надано право до фактичного ввезення товарів на митну територію України приймати окремі попередні рішення, зокрема щодо класифікації, країни походження товарів, розміщення товарів у певні митні режими.

«Кодексом також надано право декларанту на внесення змін до митної декларації щодо збільшення кількості товарів, якщо після закінчення митного оформлення він самостійно виявив незадекларовані внаслідок допущення помилки товари. Надано право декларанту подати неповну декларацію для оформлення товарів, якщо він не має точних даних про товар. Умовою використання такого права є надання декларантом зобов’язання митному органу про надання додатковій декларації та необхідних документів у строк не більше 30 днів з дати оформлення таких товарів.

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»